lauantai 2. helmikuuta 2013

macaron -ohje

multa pyydettiin näiden macaronien ohjetta, joten aattelin ny tehdä ihan oman postauksen sille. oon tehny tällä ohjeella kaks kertaa macaroneja, ja molemmilla kerroilla ne on onnistunu aika hyvin :)
yleisesti macaroneja pidetään haastavina leivonnaisina, koska ne epäonnistuu tosi helposti. siinä on monta kohtaa, missä voi epäonnistua, ja sen takia niiden tekeminen on aika tarkkaa hommaa. mut kannattaa vaan rohkeesti kokeilla, kyllä ne mullakin onnistui ekalla kerralla !

IMG_1325

Macaron -leivokset
noin 30 kpl

Ainekset:
90g valkuaisia (huoneenlämpöisiä)
30g hienoa sokeria
200g tomusokeria
110g mantelijauhoa
(2-3rkl kaakaojauhetta)

Ohje:
1. Siivilöi mantelijauho, sekoita se tomusokerin (ja kaakaojauheen) kanssa ja siirrä odottamaan.
2. Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri vähän kerrallaan ja vatkaa vaahto kiiltäväksi. Varo kuitenkin ylivatkaamista!
3. Sekoita tomusokeri-mantelijauhoseos vaahtoon käännellen. Lisää mahdollinen väri taikinaan.
(Seos on sopivaa, kun vedät viillon taikinaan ja se tasaantuu 10 sekunnissa. Jos taikina tuntuu liian paksulta, kääntele sitä pari kertaa ja kokeile uudestaan.)
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille taikinaympyröitä
(noin 3cm halkaisijaltaan). Pursotettuasi pellillisen kopauta peltiä kevyesti pöytäpintaa vasten, jotta taikinaympyrät tasaantuvat.
5. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia ennen paistamista.
6. Paista 150°C:ssa uunin alimmalla tasolla noin 18 minuuttia.
7. Jäähdytä kuoret ennen täyttämistä, täyte ei saa olla liian kosteaa tai kuivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti